fbpx

Testamente

Testamente

Testamente 150 150 josefine

Udfyld nedenstående felter, så vore jurister kan oprette dit testamente.

Navn, fødselsdag
Navn på eventuel partner, fødselsdag
Adresse
Har I oprettet testamente før?
1. 
Er du/I GIFT,SAMLEVENDE eller ALENE
2. 
Har du/I BØRN?

Råd Til Testamente har en mission om at gøre det hurtigt, billigt og simpelt, at få oprettet et testamente af uddannede jurister. Vi vil sikre at du får oprettet et gyldigt og overskueligt testamente, som afspejler dine ønsker.

3. 
ÆGTEFÆLLER

Råd Til Testamente har en mission om at gøre det hurtigt, billigt og simpelt, at få oprettet et testamente af uddannede jurister. Vi vil sikre at du får oprettet et gyldigt og overskueligt testamente, som afspejler dine ønsker.
Når I er gift og har børn, arver din ægtefælle halvdelen af din formue, mens afdødes børn deler den anden halvdel lige. Dette kan være en belastning for den længstlevende ægtefælle, som i mange tilfælde ville have glæde af at arve mest muligt.

Ønsker I, at den der lever længst, skal stilles bedst muligt?

4. 
ÆGTEFÆLLER: Fordelingen efter længstlevende ægtefælle:

Arven efter den der lever længst, kan fordeles med f.eks en %-sats til hvert barn. Eksempelvis: 40% til 2 fællesbørn og 20% til et særbarn. Man kan også fordele lige mellem alle børn. Skriv jeres ønsker nedenfor. Arven efter den der lever længst, kan fordeles med f.eks en %-sats til hvert barn. Eksempelvis: 40% til 2 fællesbørn og 20% til et særbarn. Man kan også fordele lige mellem alle børn. Skriv jeres ønsker nedenfor. 

5. 
SAMLEVENDE:

SAMLEVENDE:
Er I samlevende og har børn sammen, vil børnene arve ALT, og samleveren vil INTET arve.
Et udvidet samlevertestamente kan sikre, at den længstlevende arver mest muligt.


Er det jeres ønske at oprette et udvidet samlevertestamente – altså et testamente som sikrer den anden part bedst muligt, i tilfælde af, at en part afgår ved døden? Hvis ikke – skriv hvordan i ønsker fordeling af formuen hvis en part går bort:

6. 
SAMLEVENDE:
Hvordan ønsker I, at arven efter den som lever længst skal fordeles?
Hvis man har børn, ønsker nogen en lige fordeling mellem alle børn, og andre en speciel fordeling mellem børnene, hvor nogen tilgodeses i højere grad end andre. Er der børn fra tidligere forhold, skriv da, den ønskede fordeling mellem fælles børn og særbørn nedenfor.
7. 
ALENE:


Hvordan ønsker du fordeling af din arv? Skriv nedenfor, og vores jurister udformer testamentet efter jeres ønsker. Mangler der oplysninger, modtager I en mail.
8. 
EKSTRA MULIGHEDER - SÆREJE:

KOMBINATIONSSÆREJE/FULDSTÆNDIGT SÆREJE: 

Kombinationssæreje
Hvis dit barn skulle blive skilt, behøver barnet ikke at dele de penge, som barnet har arvet af dig, da kombinationssæreje gør arven til særeje. HVIS barnet skulle dø før sin ægtefælle, bliver de penge som barnet har arvet af dig, til fælleseje, og ægtefællen er dermed godt sikret og kan blive i uskiftet bo. Denne type særeje er smart da man sikrer sit barn ved skilsmisse.   
 
Fuldstændigt særeje
Hvis arven gøres til fuldstændigt særeje vil den uanset hvad, tilhøre jeres barn/børn. Skulle jeres barn afgå ved døden før barnets ægtefælle, vil arven således skulle deles, og ægtefællen(svigerbarn) fratages muligheden for at sidde i uskiftet bo.
9. 
EKSTRA MULIGHEDER - BØRNETESTAMENTE
Af børnetestamentet fremgår hvem der skal have forældremyndigheden over jeres børn, såfremt I begge skulle afgå ved døden. Såfremt der ikke er oprettet børnetestamente, beslutter familieretshuset hvem der skal overtage forældremyndigheden. Såfremt I ønsker tilkøb heraf, bedes oplyses hvem I ønsker skal overtage forældremyndigheden i tilfælde af at begge testatorer afgår ved døden.
10. 
EKSTRA MULIGHEDER - båndlæggelse:
Arven kan bådlægges – altså fastfryses indtil en arving når en bestemt alder. Den del af arven der er tvangsarv, kan alene båndlægges indtil barnet er fyldt 25 år. Såfremt I ønsker båndlæggelse, kan det specificeres nedenfor. Hvis man ikke bestemmer andet, båndlægges arven altid til barnet fylder 18 år.
11. 
For at oprette dit testamente skal vi bruge:
Skriv navn på alle parter (voksne og børn), adresse navn og E-mail nedenfor.